/ Община Девня
Община Девня започна изпълнението на строително-монтажните работи по обновяване сградата на Средно училище „Васил Левски“. За целта в масивното здание ще бъдат вложени над 1 400 000 лева, които местната администрация спечели с проект за енергийна ефективност по Програмата за развитие на селските райони (2014-2020).

Сградата на Община Девня ще се сдобие с асансьор по Проект "Красива България"

Той предвижда пълно саниране на училищната сграда, което включва поставяне на външна изолация и нова дограма. Старият паркет ще бъде подменен с ламинирани подови настилки, ще се монтира ново осветление, интерактивни дъски и други. В рамките на проекта училищният двор ще се сдобие и с нова ограда.

Община Девня

По договор с фирмата изпълнител строително-монтажните работи трябва да приключат за 60 календарни дни, но Общината се ангажира това да стане по-бързо предвид наближаващото начало на новата учебна година.

Община Девня


Местната власт в Девня даде зелена светлина за строеж на съдебна палата

Обновяването на материално-техническата база на училището е един от основните приоритети на кмета Свилен Шитов в областта на образователната инфраструктура. По този начин общината изпълнява ангажимента си по проекта за професионално образование в СУ „Васил Левски“, който се реализира съвместно с индустриалните гиганти „Агрополихим“, „Девня цимент“ и „Солвей соди“.