/ пресцентър
Усилени ремонти кипят в сградата на Община Девня и прилежащите ѝ площи. Местната администрация ще се сдобие с външен асансьор, след като спечели финансиране по Проект "Красива България" с общинско самоучастие, съобщи кметът Свилен Шитов.

В своята дългогодишна история 4-етажното здание е нямало такава "екстра". Новата придобивка безспорно ще "отключи" достъпа на трудноподвижни лица до всички етажи на сградата, ще улесни и останалите граждани и общинските чиновници, които препускат нагоре-надолу по стълбите по няколко пъти на ден. Това може и да е здравословно по принцип, но за представителите на третата възраст със заболявания на ставите и костите е противопоказно, а и доста трудоемко начинание.

Местната власт в Девня даде зелена светлина за строеж на съдебна палата

Паралелно с монтирането на платформата общината подменя и плочките пред сградата на местната власт. От години те са в окаяно състояние, а в източната част са хлътнали и поддават при преминаване на пешеходци, което крие рискове от контузии и фрактури на крайниците.

Нова придобивка ще има и за Девненския общински съвет, който ще се сдобие със собствена пленарна зала, в която сесиите ще могат да се провеждат спокойно, без старейшините да се чувстват притиснати от графика на събитията в Ритуалната зала, където заседаваха досега.

Така градските парламентаристи ще имат повече време за спорове, мнения и конструктивни предложения по всички въпроси от дневния ред, а това е важна предпоставка за качеството на работа на местната власт и за градивните процеси на територията на общината, съобщават от нейния пресцентър.