/ Дарик Варна
Община Аксаково представи проекта си „Европа на бъдещето - многолика и единна“ в рамките на седмицата на регионите, която се проведе от 8 до 11 октомври в Брюксел. Форумът е ежегодно издание на Комитета на Регионите, на което се събират предствители на местните власти, неправителствените организации и бизнеса, които дебатират по актуални теми за Европа. 

Енергото наля 250 000 в оборудване на подстанция „Максуда“

В тази годишното издание участваха повече 6000 участници от над 140 региона на Европа
. Община Аксаково презентира своя проект и опита си във  форум  „Чува ли ме Европа? Градовете като движеща сила за младежкото участие“ пред повече от 100 участници.

Присъстващите бяха впечатлени от добрите партньорски взаимоотношения на община Аксаково и побратимените й общини, както и от създадената в рамките на проекта партньорска мрежа „Отворени градове”.

Проектът на община  Аксаково бе представен от ръководителя му Нели Петрова. Пред участниците тя сподели, че насърчаването на младежкото участие, както и разширяването на мрежата от градове ще продължи чрез новия проект, одобрен по Програма „Европа за гражданите“ - „Бъдещето на Европа - Презареждане“, който е в партньорство със седем общини от седем различни европейски държави и една неправителствена организация.