Нов строеж в Морската градина провокира още един протест
Нов строеж в Морската градина провокира още един протест / Румен Сарандев, Petel.bg

Нова триетажна постройка, която се строи на място на стара кокетна вила между Делфинариума и ската в Морската градина, предизвика реакцията на около 20-30 протестиращи варненци днес, информира Petel.bg. Върху строителните дейности в парка обърнаха внимание първо представители на организацията „Варна диша“. Те заявиха, че строителството, което се извършва в частен парцел, е обявено като ремонт, но на практика се вдига нова сграда.

„Община Варна продължава да допуска функция „обитаване“ на територията на Морската градина, което е нередно. Така се повяват новите строителни обекти, а с тях и трафикът на автомобили в парка, който реално не е спрян, въпреки наложената забрана“, коментира Кръстю Кръстев от сдружението „Зелена Варна“.

От табелата на обекта става ясно, че негов възложител е Александър Сталийски. Разрешението за т.нар. „ремонт“ е дадено през октомври миналата година.

„За собственика се говори, че бил ковчежникът на Бойко Борисов. Спомням си старата кокетна вила, която беше съборена буквално до основите, за да бъде издигнат този строеж“, коментира Сияна Янакиева, една от протестиращите.

„Искаме природа, не искаме бетон!“ викаха около 20 – 30 демонстранти пред обекта, докато работата по него продължаваше.