Неграмотен рецидивист на съд за изнасилване на старица

/ Thinkstockphotos
Районната прокуратура във Варна предаде на съд 46-годишен мъж за изнасилване на възрастна жена. 

Обвинен за убийство и изнасилване на приятел се изправя пред съда

Пострадалата 77-годишна старица живеела от години сама в дома си. Вечерта около 22:30 часа, на 6 октомври 2017 г. силен шум, който идвал от антре до къщата й, накарал жената да отиде да провери какво се случва. На двора видяла подсъдимия, но тъй като била без очила, го оприличила на свой съгражданин, който през лятото й помагал в работата по двора. 

Мъжът избутал възрастната жена в къщата, като й нанасял удари по главата  и тялото. Докато блъскал жертвата си, от подсъдимия изпаднал портфейл, в който имало бележки с телефонни номера и имена на негови познати. През цялото време с удари сломявал съпротивата на 77-годишната самотница. В една от стаите на дома й Красимир изнасилил жената и после си тръгнал. 

Сутринта около 7,45 часа пострадалата излязла на двора. Съседката й забелязала синините по лицето й. Възрастната жена споделила, че била бита от свой съгражданин, като казала името на човека, който й помагал лятото по двора.

Пуснат в отпуск изнасилвач посегна на старица, искал „да бъде с бяла жена”

От срам жената не разказала какво точно се е случило през нощта. Така била повикана полиция и медицински екип, пред които възрастната жена обяснила за изнасилването.

Първоначално бил задържан посочения от пострадалата мъж, но проведеното разследване установило и уличило Красимир като извършител на сексуалното насилие. Няколко часа преди престъплението, той бил забелязан с коня и каруцата си близо до къщата на жертвата. 

Извършителят бил уличен чрез ДНК-експертиза и свидетелски показания. Той е с начално образование, осъждан и има склонност към насилие, включително и сексуално към самотни възрастни жени.  

Предстои делото срещу 46-годишния Красимир И. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание от две до осем години затвор.