/ netinfo
Районната прокуратура във Варна предаде на съд опасен рецидивист, направил опит да изнасили старица. Подсъдимият вече изтърпява 12-годишна присъда за изнасилване. Блудството е било извършено от него по време на домашен отпуск. 

В богата съдебна биография на 54-годишния Илко, известен като Исмаил, от варненското село Болярци, са вписани общо четири влезли в сила присъди за изнасилване, както и за кражби.

Осъдиха баща и двамата му синове, пребили съсед

Независимо от тежестта на извършените от него престъпления и размера на последното му наказание със заповед на началника на варненския затвор Илко е бил награден с 5 денонощия домашен отпуск от 23 до 28 юли 2017 г. 

Мъжът отседнал при сестра си, която живеела в село Равна гора, община Аврен, припомнят от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна 

Осъдиха трима варненски наркопласьори

Ден преди края на домашния си отпуск подсъдимият отишъл със сина на сестра си в дома на потърпевшата 75-годишна жена. Племенникът на Илко трябвало да занесе дърва за огрев на възрастната жена и той го придружил дотам.

След като доставили дървата, двамата се върнали в къщата в село Равна гора. Подсъдимият пил до зори, когато решил да се върне в дома на старицата с намерението да я изнасили. 

С хитрост проникнал в пристройката, където жената спяла. За да я принуди да излезе извън дома си, Илко светнал лампите на първия етаж на дома й. Събудена от шума, жената излязла да изгаси осветлението. Тогава той се промъкнал в пристройката и се скрил.

Просяк заби нож в гърдите на другар

След като жертвата влязла, Илко я нападнал, като затиснал устата и започнал да се гаври сексуално с нея. Заплашил я, че ще я убие, и обяснил, че искал да бъде с бяла жена.

Опитът му за съвкупление останал недовършен по независещи от волята на подсъдимия причини. 

Насилникът успял да й причини различни травматични увреждания по време на едночасовото си пребиваване в дома на пенсионерката. Жената подала сигнал и 54-годишният затворник бил задържан на връщане от домашния отпуск. 

Предстои делото срещу Илко Ив. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.