/ ThinkStock/Getty Images
Над Черноморието в петък, 16 ноември, ще бъде предимно облачно, на места със слаби валежи от дъжд, информират от Националния институт по метеорология и хидрология. 

Ще духа умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 6 и 8 градуса. Температурата на морската вода е 15 градуса.

Заради силния вятър за цялото морско крайбрежие е обявен жълт код. Край брега се очаква усилване на вятъра от север-северозапад до 14-17 м/сек (7 бала по Бофорт), с пориви 20 м/сек (8 бала по Бофорт). Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В събота ще преобладава облачно време. На отделни места в Северна и Източна България ще превали слаб сняг. Ще продължи да духа до умерен, в източните райони и временно силен североизточен вятър и застудяването ще продължи. Минималните температури ще бъдат между минус 2 и 3, максималните - между 2 и 7 градуса.
 
В неделя след временно спиране на валежите и разкъсване на облачността, по-късно след обяд от юг ще започнат валежи: в Горнотракийската низина от дъжд, в планините и планинските райони от сняг.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg