/ БГНЕС
Около 3,2 милиона пътници се очаква да преминат през летищата във Варна и Бургас догодина, коментира във Варна Франк Кванте, главен изпълнителен директор на оператора на двата аеропорта "Фрапорт туин стар еърпорт мениджмънт" АД.

Той участва в петото издание на форума "Туризъм експо - дестинация Варна".

Бургас ще посрещне първите руски туристи

Броят на пасажерите, преминали през двете летища тази година, е удвоен в сравнение с 2020 г, когато пътниците бяха 1 милион.  Аеропортът във Варна е с по-добри резултати в сравнение с южния крайморски град.

През август, който е традиционно най-силният месец за двете летища, трафикът е достигнал до 60 процента от този през силната 2019 година, каза още Кванте. По думите му, по този показател обаче Гърция и Турция с по-добри резултати, което означава, че страната ни трябва да засили рекламата си на чуждите пазари.

Завършва изграждането на шумозащитната стена край „Сарафово“

В отговор на въпрос за целогодишните полети от двете морски летища Кванте посочи, че през зимата във Варна има по-силен трафик, отколкото в Бургас и изрази съжаление, че една от нискотарифните авиокомпании прекратява част от своите маршрути от и до южния крайморски град.

Хубаво е, че нова авиокомпания ще осъществява ежедневно полети Бургас-София, допълни Кванте. 
БТА