/ Снимка: Дарик радио Бургас
35-годишен мъж загина при инцидент в морето при Втора буна на варненския плаж на 3 август, съобщава за ИА "Фокус" д-р Лили Куртева, която отговаря за медицинското обслужване по пясъчните ивици около Цнетралния плаж.

22-годишно момче се удави край Аркутино

По думите й, тя не е успяла да помогне на пострадалия, тък кат оведнага го е поел екип на Спешна помощ. Като очевидец на случилото се обаче, медикът коментира, че фаталният инцидент е станал малко преди бурята в събота да се разрази.

16-годишно момче се удави в Слънчев бряг

По думите й, мъжът е влязъл във водата, за да извади децата си. За сега не е ясно дали е имало спасител на мястото и дали той не се е отзовал. Въпреки усиличта на дошлите на място медици, мъжът е загинал. Според д-р Куртева, то е имал и рана на главата.

Морето изхвърли труп край вилна зона "Златна рибка"


Същият ден момче и момиче, бедстващи в морето, са били спасени от преминаващи в района на Галата собственици на моторна лодка. Случката е станала около 15:30 часа.

За един ден: Трима души се удавиха по Южното Черноморие

Двойката е карала сърф между вълнолома и плажа. Младеж, който забелязал инцидента, влязъл във водата, за да помогне, но и той се оказал в капан. Двамата са извадени на сушата от случайно преминаващите наблизо мъж и жена, които са се предвижвали с моторна лодка към кв. "Аспарухово".
Агенция "Фокус"