/ Медицински университет-Варна
С тържествен водосвет за здраве и благополучие, отслужен от Варненски и Великопреславски митрополит Йоан, бе открита новата академична 2019/2020 година в Медицински университет-Варна.

Медицински университет-Варна

Ректорът проф. д-р Красимир Иванов приветства студентите, които за 58-ма поредна година прекрачиха прага на университета. „Предстои ви да се срещнете с доказани експерти в своите области, които ще Ви учат не само на теория, но и на практика.

Доц. Невяна Фесчиева: Добрият лекар трябва да има познания по етика, изкуство и история

Вашите преподаватели ще бъдат едни от най-изтъкнатите специалисти в областта на медицината и здравеопазването. Ще имате възможност да разширите и задълбочите интересите си и да докажете своя потенциал.

Медицински университет-Варна

Основната ни цел е да подготвим висококачествени медицински кадри и хора, които ще бъдат отговорни и взискателни както в своята професия, така и в ежедневната си работа!“, заяви проф. Иванов. 

Ректорът на МУ-Варна стана „Доктор хонорис кауза” на ВВМУ „Никола Вапцаров”

На церемонията присъстваха Иван Портник - кмет на град Варна, Тодор Балабанов - председател на Общинския съвет, полк. доц. д-р Георги Попов - заместник-началник по учебно-научната дейност на ВМА-София, ст. комисар Даниел Пашов - директор на областна дирекция на МВР-Варна, както и представители на местната власт и директори на болници.

Представители на първокурсниците от специалностите „Медицина", „Военен лекар", „Дентална медицина", „Фармация", „Медицинска сестра", „Акушерка", „Рентгенов лаборант“ и „Медицински оптик" с най-висок бал от приема положиха традиционната за първия учебен ден в МУ-Варна клетва за „посвещение в медицината".

Медицински университет-Варна

Отличниците по медицина от Випуск 2019 Радмила Георгиева и Иван Вълкадинов облякоха бели престилки на своите нови колеги, за да ги приобщят символично към медицинското съсловие. 

Пожелание за попътен вятър отправи проф. Иванов, изливайки по стар български обичай вода пред входа на университета, който тази година прекрачиха над 1400 първокурсници, от които над 300 са чуждестранните студенти. 

За трета година МУ-Варна посрещна и първокурсниците от съвместната специалност с ВВМУ „Н. Й. Вапцаров" „Военен лекар". Модерните учебни бази за предклинична и клинична подготовка, високотехнологичното интерактивно обучение и възможностите за спорт, култура и развлечения, привличат в МУ-Варна хиляди кандидати от цял свят годишно.

Медицинският университет във Варна е ориентиран към модерните и иновативни методи на обучение. Много голям акцент се поставя върху иновациите и внедряването на информационните и комуникационните технологии в учебния процес.

Студенти от МУ-Варна се срещнаха в Церн с носител на Нобелова награда за физика

Непрекъснато се търсят нови форми на обучение, които са в унисон с най-добрите съвременни практики в световен мащаб. Инвестициите в образователната инфраструктура и в клиничните бази за обучение също нареждат МУ-Варна сред водещите предпочитани медицински университети не само в България, но и в Европа и света.

Новата академична година бе открита и във филиалите на МУ-Варна в Сливен, Велико Търново и Шумен, където се обучават студенти в специалностите „Медицинска сестра" и „Акушерка".