Черно море Тича отстъпи на Рилски
Черно море Тича отстъпи на Рилски / БК Черно море Тича
„Черно море Тича“ издържа 32 минути срещу един от фаворитите за титлата
Рилски спортист постига своята десета победа от началото на сезона. Възпитаницит на Людмил Хаджисотиров успяха да пречупят в последната четвърт „Черно море Тича“ и да си тръгнат с успех от Варна със 100:82.
Двата тима заложиха на атаката в първите минути. „Моряците“ реализираха три тройки още в началните минути, а за „Рилски спортист“ се отличи Малик Диме, но с няколко не успешни стрелби и алейуп забивка. Домакините на два пъти успяха да имат аванс от 6 точки, но в края на четвъртината гостите най-после започнаха да се справят по-добре в защита и успяха да изравнят при 20:20. „Черно море Тича“ не се пречупи и благодарение Георги Боянов спечелиха първата четвърт с 28:25.  
При подновяването на играта гостите заложиха на преса по целия терен и това малко обърка варненци. Възпитаниците на Людмил Хаджисотиров използваха ръстовото си предимство и след 3 поредни коша от излязоха с точка аванс при 30:31. От този момент нататък гостите не позволяваха да им бъдат отбелязвани лесни кошове. Варненци се опитваха да се държат в мача със стрелба от далечно разстояние. В това се отличи капитанът Пламен Алексиев, който направи първият си пропуск в заключителните секунди на полувремето. Маринчешки реализира кош 6 секунди преди сирената и даде аванс на почивката за „Рилски спортист“ – 47:49.
„Моряците“ стартираха третата четвърт повее от убедително. След размяна на няколко коша, те направиха серия от 14-4 точки и си поведоха с най-голямата разлика от началото на двубоя 65:56. След пет поредни добри защити и серия от 0-13 гостите бързо си върнаха лидерството. Така те влязоха в заключителните минути с преднина от 4 точки – 68:72.
Диме отново напомни за себе си с втората си забивка алейуп в мача, но „Черно море Тича“ отговори с тройка на Веселин Георгиев. Диме и Дженкинс започнаха все по лесно да намират път към коша на домакините, докато успеваемоста на варненци в атака стваше все по-малка. Лидерите на „моряците“ натежаха с нарушения, а младите им съотборници в този двубой не показаха най-добрата си игра от предишните срещи. Така постепенно готите натрупаха двуцифрен аванс. „Черно море Тича“ пробва да се върне в двубоя със стрелба за три точки, но не се получи и Рилски спортист постиган десетата си победа – 100:82
За победителите най-полезен бе Юджийн Харис с 19 точки и Димитър Маринчешки с 18.
За „Черно море Тича“ Георги Боянов отново завърши с дабъл-дабъл – 24 точки и 13 борби,  а Пламен Алексиев реализира 17 точки  и  6 асистенции.