/ БКА-ИКО зимен семинар карате
По инициатива на БКА-ИКО България, с Председател Световния Шампион – Шихан Емил Костов, се проведе 5-тият Зимен Кумите Семинар по Киокушин Карате. Той бе под инструктажа на световния шампион на без-категории, шампион на Япония, европейски Шампион и успешно защитил 100 боя – Сенсей Тариел Николеишвили и на неговия треньор Шихан Карен Гядукян.

Още с пристигането им във Варна, възпитаниците от клуба на Шихан Костов - СК“ИЧИ ГЕКИ ВАРНА“, имаха честта да посрещнат инструкторите от Русия в тяхното доджо и да направят с тях една тренировка.

Семинарът включваше по две тренировки на ден, на които елитните спортисти преподаваха основно техники по новите правила, които бяха въведени от Международната Карате Организация още през 2017г., както и физическа подготовка на състезателя.
По време на лагера, в който взеха участие около 110 състезатели от повечето клубове в страната, членове на БКА, Шихан Костов организира съдийски курс, както и изпит за повишаване на степен.

Следващата седмица на отбора на БКА – ИКО България предстои участие в международния турнир в Москва, Русия, който ще се проведе на 24-ти и 25-ти Февруари.
СК Ичи Геки