МФК Спартак и Спортната асоциация на МВР стартираха с победи в битката за титлата по плажен футбол
МФК Спартак и Спортната асоциация на МВР стартираха с победи в битката за титлата по плажен футбол / Bulgaria beach soccer
МФК Спартак (Вн) и Спортната асоциация на МВР (Сф) стартираха с победи в Суперфиналите на държавното първенство по плажен футбол. Двубоите между най-добрите четири тима у нас се провеждат на пясъка във варненския квартал "Аспарухово".
Възпитаниците на Симеон Христов надиграха ВВМУ "Н.Й. Вапцаров" с 5:1 в откриващия двубой. В състава на участника в Шампионската лига играха капитаните на Гърция и Румъния Константинос Папастадопулос и Мариан Мачиука-Мачи. Именно звездата на северната ни съседка вкара един от головете - в последната минута на първата третина, когато направи 3:0. Преди това Филип Филипов вкара два гола за спартаковци. Още в първите секунди на втората част Филипов оформи своя хеттрик. В края на тези втори 12 минути опитният футболист на Морското училище Никола Николов намали резултата, но Мартин Великов оформи крайния резултат в последната минута на двубоя.
"Полицаите" пък стартираха с трудна победа с 5:3 над ФК Русе. Отборът от крайдунавския град започна по-силно и успя да поведе с 2:0 след ранно попадение на Александър Иванов и точен удар на Цветан Бонев. Отборът на СА-МВР  обаче не се предаде и само в рамките на първата третина успя да стигне до равенството след голове на Радослав Влашев и Павел Павлов. Столичани стигнаха до нови три гола чрез Никола Данчев, Антон Велков и Костадин Меразчиев, а Александър Иванов оформи крайния резултат. В последната третина и двата тима изразиха претенции към съдийството като Живко Парашкевов бе изгонен от скамейката на ФК Русе, а Костадин Меразчиев получи жълт картон за симулация, с което не бе съгласен.
Днес (събота) в 11 ч. ФК Русе играе с шампиона МФК Спартак, а в 12,30 е мачът СА-МВР - ВВМУ "Н.Й. Вапцаров". Утре (неделя) са последните двубои от надпреварата, след които ще стане ясно кой е шампион на България.
Bulgaria beach soccer