/ Добри Атанасов
БК „Черно море Тича“ излиза днес в първи мач от  в малкия финал от държавното първенство в НБЛ. Варненци се изправят тази вечер в 18:30 часа срещу „Рилски спортист“. Двубоят е в зала „Арена Самоков“.
Вторият двубой е на 24-и май, когато домакин ще бъде варненският тим. Евентуалният трети е предвиден за 26-и май в "Арена Самоков". Играе се до две победи от 3 мача. 

"Пред нас стои много тежко участие в малкия финал. Трябва да се справяме с много класни баскетболисти, които притежава отборът на „Рилски спортист”. Ще се опитаме да дадем възможно най-доброто от себе си в момента, така че очаквам оспорвана серия в малкия финал. Коригирахме доста неща във физическото и тактическото ни състояние. Наясно сме със силните страни в отбора на „Рилски спортист”. Ще се опитаме да предложим нещо ново от наша страна. Дали ще е успешно или не – ще видим. При всички положения аз съм сигурен, че нашият отбор ще подходи сериозно и ще даде всичко от себе си. Наясно сме, че отборът на „Рилски спортист” разполага с много добри състезатели, които са в добро състояние, далеч по-добро от редовния сезон, но все пак в тези срещи всичко може да се случи и се надявам ние да се представим добре", коментира треньорът на „Черно море Тича“ Дарин Великов.