/ Добри Атанасов
От 10-и до 12-и май предстои да се проведе 50-ото юбилейно Рали България. Много сериозно е присъствието на чуждестранни екипажи, като за първи път ще участва и японски състезател-Риа Сугита. Сред гостите на ралито ще бъдат трикратният победител Енрико Бертоне и първият български шампион Илия Чубриков.

Стратиев се цели в първото място на рали "България" с нов автомобил

Директорът на ралито Камен Михайлов, председателят на БФА Калоян Станчев и директор дирекция Спорт при Община Варна Кристиан Димитров присъстваха на пресконференцията днес, която се проведе в Юнашки салон.

„Предстои най-голямото събитие в автомобилния спорт у нас. Това 50-о юбилейно издание ще бъде различно и атрактивно за зрители и участници. Последният етап (градски) ще се проведе на булевард „Васил Левски”, където ще бъде и награждаването”, заяви Камен Михайлов.

Той и председателят на БФА благодариха на Община Варна, на министерството на Спорта и на СБА за сериозната помощ и подкрепа за провеждането на ралито.Междувременно стана ясно, че очакванията са 10-15 000 души да наблюдават Рали България.