"Ямбол" прекъсна серията на "Черно море Тича"
"Ямбол" прекъсна серията на "Черно море Тича" / bgbasket.com
Ямбол сложи край на победната серия на Черно море Тича, като се наложи със 76-70 за радост на феновете в зала "Диана". 
Черно море бе в поредица от шест победи и в първенството и за Купата, но тя приключи тази вечер.  
Ямбол от своя страна взе втора победа в шампионата, и първа от близо два месеца насам, като продължава да играе без център след контузията на Николай Върбанов. 
Независимо от това Ямбол спечели борбата под коша, а Черно море изпусна цели 13 наказателни удара, и направи ключови грешки и в двете фази в решителните моменти. 
Черно море стартира страхотно мача, със серия от 10-2, а след шест минути игра вече имаше двуцифрена преднина. Тя се запази и във втората четвът, чак до последните четири минути преди почивката. Варненци отбелязаха само една-единствена точка в рамките на тези четири минути, а поредицата на Ямбол стигна 11-1, за да се доближат максимално до противника. Паузата дойде при 30-33 и всичко остана да се решава през второто полувреме. Силната игра на Алан Арнет и Андрей Иванов продължи и в третата част, когато Ямбол направи пълен обрат, стартирайки полувремето със седем безответни точки.  
Брайкъс Перин увеличи аванса на домакините до 8 точки в средата на частта, но Симеон Илиев и Милян Боцка стегнаха редиците на Черно море и с тройка на Илиев варненци се доближиха само на две точки преди финалния период.
 
Симеон Илиев продължи да вкарва за "моряците", но Стоян Петков изигра много силни минути в началото на последната четвърт, а в средата ѝ Ямбол поведе с цели 9 точки.
Варненци сбъркаха доста нападения в следващите минути, преди да нанижат три поредни тройки и да направят пълен обрат до 66-67. 
След това обаче защитата на Черно море се пропука и позволи лесни кошове на американските баскетболисти на Ямбол.  Въпреки това пак се стигна до равенство при 70-70, с минута до сирената. Стойо Чолаков вкара ключови два наказателни удара, а отново атаката на гостите не сработи в следващото нападение. Евгени Иванов завърши всичко с последния кош в мача за Ямбол от игра, а Брайкъс Перин вече при три секунди затвори резултата от фаул линията. И двата отбора играха с изключително къса ротация, с по 7-8 играчи. Алан Арнет завърши с 21 точки и 12 борби за успеха, а Брайкъс Перин добави 22 точки.Симеон Илиев вкара 23 точки за Черно море, а по 15 отбелязаха Боцка и Острев.
bgbasket.com