/ личен архив
БК „Черно море Тича” бе на крачка от изненадата в домакинството си на „Академик Бултекс 99” в събота. Варненци загубиха само с 1 точка (92-93) след продължение, но оставиха страхотни впечатления с играта си.

Предлагаме ви отзивите след края на срещата:
Галин Стоянов, старши треньор на „Черно море Тича“
„Втори мач в който играем по-добре, правилно и приятно за окото на зрителя. Получи се резултатен мач, който можехме да спечелим още в редовното време. Имахме последни стрелби, но опитът и индивидуалната класа на противника в тези моменти бе от значение. Определено в нашият отбор се вижда подобрение на всички състезатели. Пламен Алексиев бе невероятен в решителните моменти завърши с 20 точки и 9 асистенции, Силен беше Мартин Коцев \19 т, 4 ас и 8 борби\. Младият Мартин Йорданов показва огромно израстване.  Отличното представяне на Георги Боянов, който завърши с 14 точки и 14 борби, а получи контузия в началото на мача. Изобщо като цяло бяхме на крачка от поднасяне на изненада от гледна точка като бюджети и амбиции на двата отбора. Много съм радостен, че тези момчета започват да играят този баскетбол, който е правилен, адекватен и бъдещето на играта”.  

Дарко Костич, старши треньор на „Академик Бултекс 99“
„Първо искам да поздравя „Черно море Тича“. Момчетата са млади и полагат много усилия. Ние трябва да сме щастливи, че победихме, защото имахме доста проблеми тази седмица с чужденците. Те проведоха само една тренировка и умората беше много голяма. Пътувахме от Македония за Варна и не знаехме дали въобще някой баскетболисти ще играят. Много съм доволен от победа, защото не играхме добре. Не искам да говоря много за играта, защото това не е ниво на което трябва да бъдем. Очаквам от сега нататък да сме в пълен състав. Поздравявам моите момчета – такива победи са понякога нужни. Такива победи градят характер”.

Мартин Йорданов „Черно море Тича“
„Бях много нахъсан, защото играх срещу много добри баскетболисти. Получавам шанс от треньорското ръководство и гледам да се възползвам от тази възможност. Това че съм най-малък на терена не означава нищо. Не вярвах, че ще имам толкова добра успеваемост в стрелбите, но след като първите се получиха добих повече увереност, нахъсах  се. Радвам се, че треньорите разчитат на мен и се надявам да не ги разочаровам”.

Александър Груев, „Академик Бултекс 99“
„За нас единственото хубаво в този мач бе победата. Не сме подценявали отбора на Варна, просто много пътувания ни се събра в последните дни. Радвам се, че успяхме да измъкнем успеха, защото ни бе нужен. Много ме радва, че Пламен Алексиев вече е в отлична форма и е на познатото ниво от преди година. Но още по ме радва, че успях да го победя накрая”. 

НБЛ: Всички резултати от 9-ия кръг
Спартак Пл – Академик Сф 91 – 85
Ямбол – Рилски спортист 92-88
Черно море Тича – Академик Бултекс 92-93
Балкан – Берое 82-90
БК Черно море Тича