Двама български съдии в Шампионската лига
Двама български съдии в Шампионската лига / futsalmania.bg
Българският футзал все пак ще има участие и в основния кръг на шампионската лига по футзал този сезон в лицето на двамата рефери Траян Енчев и Борислав Колев , съобщава futsalmania.bg.
Варненецът Енчев ще бъде част от съдийската бригада,  изпратена да ръководи мачовете от група 3 в поток „А“, които ще се провеждат в град Подчертек, Словения. Участието на българина ще започне още днес с мачът между руския Югра Югорск и унгарците от Беретьоуйфалу. Другите два тима в групата са домакинът Добовец и Сибиряк (Русия). Интересното в тази група е попадането на два руски отбора, като битката от местното им първенство сега ще се пренесе и на словенска земя. Първите три отбора от групата ще продължат към Елитния кръг на шампионска лига.
 
Другият ни представител Борислав Колев ще ръководи срещи от група 7 на поток „Б“, които ще се играят в олимпийския център в Рига, Латвия. Мачовете от тази група започват в утрешния ден като местният тим Никарс в първия си мач среща Рекорд Биелско-Бяла (Полша) и двубоят ще бъде ръководен от Колев. Именно поляците се класираха за сметка на  българския представител Варна сити, излизайки първенци в предварителната квалификационна група. Останалите два тима, който ще спорят за първото място ще са Хонщейн-Ернщал (Германия) и Информатика Тимишоара (Румъния). От тази група продължава само класиралият се на първо място.
futsalmania.bg