/ Добри Атанасов
„Черно море Тича” приема „Академик” Правец в събота в 18:00 часа в зала „Христо Борисов” в среща от 13-ия кръг на НБЛ. Треньорът на варненския тим Дарин Великов най-вероятно няма да може да разчита на Боцка и Тубак за този двубой.

„Милян Боцка и Драган Тубак са си в Сърбия в момента, но причината за това са не празниците, а работната им виза. Знаете, че всяка година има един такъв период, в който те трябва да са извън България тогава, когато се оформят документите им.  Мисля, че за мача с „Академик” Правец в събота  няма да мога да ги използвам. 

Има някаква  вероятност при Тубак документите да бъдат оформени малко по-бързо. Почти приемаме факта, че най-вероятно ще отсъстват и двамата за този двубой. Отсъствието им не ме притеснява. Това ще даде възможност отново някои от юношите да бъдат включени в състава за този мач.”, коментира Дарин Великов.

Великов сподели и очакванията си за този двубой.

„Предстои ни един мач с много неизвестен противник. Неизвестен, защото не знаем в какъв състав ще пристигне съперникът ни.  Имаме информация за 7-8 техни състезатели, но все още нищо не е сигурно. 

Смятам, че и без Тубак и Боцка ще се поздравим с успех. За нас е много важно в събота да победим, предвид загубите, които инкасирахме в последните няколко мача”.

 Треньорът на „Черно море Тича” изрази и своето мнение по повод  обединението на компанията „Лукойл” и „Левски 2014”.

„За мен това сливане е положително. Първо на една голяма компания като „Лукойл” им отива един голям отбор. Спортът е свързан с публика, с влияние. „Левски” има влияние в цяла България като привърженици.

Не може такива големи градове като София, която е двумилионна, да няма силен баскетболен отбор. Големите градове трябва да имат силни отбори. Никакви наредби не са нарушени в нашето първенство. Тук няма обединение на два клуба, а има смяна на спонсор”.

 Дарин Великов коментира още веднъж и жребия за Купата, който изправя варненци срещу „сините”:

„Когато теглиха жребия, вече имах някаква информация за това, което предстоеше да се случи с „Левски”. Става почти невъзможно особено в 2 мача да преодолеем тима на „Левски Лукойл”. 

Ще се опитаме да ги изиграем на ниво, за да може това наше представяне да ни помогне за първенството.”

Цялото интервю можете да чуете утре в "Морски гонг".