/ Добри Атанасов
В началото на новата 2018-а година BGbasket.com се обърна към всички треньори на отборите от мъжкото първенство, за да направят равносметка на изминалата година, да споделят какво очакват от следващата, както и какво е мнението им за настоящото първенство. Ето какво каза наставникът на Черно море Тича Дарин Великов:

 „Годината беше добра. Отборът стигна до полуфинали през първенството с един по-скромен бюджет. Спортно-технически можем да бъдем доволни. През последните три-четири месеца от годината имахме доста проблеми от всякакво естество. Надявам се да ги преодолеем, а в крайна сметка мога да кажа, че 2017 беше една добра година за Черно море.

Потвърждават се думите ми, че тази година първенството ще бъде много оспорвано. Въпреки отрицателното мнение за вътрешния ни шампионат, според мен всяка година то става все по-силно. От самите резултати се вижда, че плейофите ще бъдат непредсказуеми.
 
На всички желая да са добре клубовете им и финансово, и спортно-технически. Желая на всички успехи и всеки състезател и треньор да изпитва удоволствие от участието си в клуба. Пожелавам да има и взаимно уважение между всички.“
bgbasket.com