БК Черно море Тича
БК Черно море Тича / БК Черно море Тича
Варненци се наложиха в Плевен с 88-85
Черно море Тича победи трудно Спартак Плевен с 88-85 в първия мач от втория предварителен кръг от турнира за Купа България. Срещата премина през много обрати и драма, съобщава bgbasket.com. Втората среща е във Варна на 6-и декември, а напред към осмицата на турнира ще продължи победителят от сборния резултат от двата мача.
 
След равностойни първи няколко минути гостите излязоха напред, а след 10 минути водеха с 20-16. Началото на втори период също беше доста оспорвано, но след серия от 17-2 Черно море се откъсна напред, а малко след това разликата беше 15 точки. След подновяването на играта обаче плевенчани затегнаха защитата и след силна стрелба от тройката стопиха големия си дефицит и обърнаха резултата за 64-63 след 30 минути игра. Спартак води дълго през последната четвърт, но в последната минута варненци стигнаха до обрат. Те вкараха 7 безответни точки, за да затворят мача с 3 разлика.
 
Милиян Боцка беше най-резултатен за победителите с 23 точки, като добави и 6 борби. 21 отбеляза Цветослав Острев, а със 17 точки и 8 борби се включи Симеон Илиев.
 
За Спартак Константин Коев наниза 35 точки, (6/8 от тройката), а 17 точки регистрира Седрик Боуен. По 12 точки добавиха Николай Маринов и дебютиращият за отбора Милен Дудев.Варненка със стхатни мачове в колежанското първенство на САЩ
Борислава Христова прави страхотни мачове от началото на сезона в женското колежанско първенство на САЩ, съобщава bgbasket.com.
 
Борислава бе най-резултатна в пет от седемте изиграни двубоя на своя Вашингтон Стейт Кугърс.Тя донесе и последните две победи на тима си през изминалия уикенд.
 
Вашингтон Стейт изигра три мача в три дни, като спечели вторите два. 
Срещу Ийст Тенеси Борислава вкара 20 точки за успеха с 80-76, а в драматична битка с Рътгърс Юнивърсити снощи бе в основата на обрата от минус 14 до крайното 63-60.
 
Борислава със своите 17 точки за 30 минути бе отново най-резултатна за отбора.
 
Другата българка в състава на Вашингтон Стейт Мария Костуркова, която се състезава за португалския национален отбор, завърши с 6 точки и 9 борби в двубоя.


БК "Черно море Тича" гостува в Плевен за купата днес
Баскетболистите на "Черно море Тича" излизат тази вечер в Плевен срещу местния "Спартак" в първи двубой от втория предварителен кръг турнира за купата на България по баскетбол. Мачът в зала "Балканстрой" е в 19:00 часа. Ответната среща е на 6-и декември в зала "Христо Борисов".
През тази кампания двата тима се срещнаха два пъти до момента. И в двете срещи варненци излязоха победители. Първият двубой бе в приятелския турнир пред началото на сезона. Тогава на 20-и септември момчетата на Дарин Великов победиха с 86-77. Вторият двубой бе в 7-ия кръг на НБЛ. тогава варненци пак гостуваха и победиха с 80-68.
bgbasket.com