"Черно море Тича" отстъпи в Ботевград
"Черно море Тича" отстъпи в Ботевград / БК Балкан, Радослав Маринов
Балкан записа трета поредна победа в мъжкото първенство у нас. Баскетболистите на Небойша Видич очаквано нямаха проблеми срещу Черно море Тича и победиха своя съперник със 102:62 в среща, изиграна днес в „Арена Ботевград“, съобщава BGbasket.com. Домакините взеха инициативата още в началните минути и до края контролираха събитията на терена.

 „Моряците“ не бяха в пълен състав в този мач заради многото проблеми с контузии. Добрата новина за тима все пак бе завръщането на Пламен Алексиев, който повече от година се възстановяваше от скъсано ахилесово сухожилие. Балкан пък отново бе без контузения Венцислав Петков.

Александър Гаврилович бе най-резултатен за успеха с 19 точки, като той има и 8 борби. Танксли Ефианай отбеляза 14 точки, с 13 е Павел Иванов, а по 12 добавиха Димитър Димитров и Микейл Хопкинс. За Черно Море Тича над всички с 18 точки бе Веселин Георгиев. Георги Боянов се отчете с 12 точки и 8 борби.

За баскетболистите на Галин Стоянов това бе шеста загуба, като те са единственият тим без успех до момента в шампионата.
bgbasket.com