/ Добри Атанасов
Играчът се надява в събота да стане хубав мач и "Черно море Тича" да спечели
"Имаме още пет мача, които трябва да изиграем на максимум. Най-положителното нещо при загубата от "Лукойл Академик" беше, че дори при разлика от 40 точки, публиката ни подкрепяше, за което съм много благодарен. Надявам се да се реваншираме в мача с „Академик Бултекс”. Това коментира преди предстоящата среща от 22-рия кръг на НБЛ между "Черно море Тича" и "Академик Бултекс" състезателят на варненския тим Ангел Нацкин.
"В мача срещу пловдивчани със сигурност ще има голямо желание у всичките ни играчи, защото два мача те ни побеждават с доста голяма доза късмет, особено във втория мач помежду ни. За мача във Варна, според мен, ще започнем много агресивно и се надявам, за разлика от срещата с „Лукойл Академик”, двубоят да се развие съвсем различно. Ние трябва да превъзмогнем факта, че загубихме с 50 точки, да го забравим и да излезем все едно мачът с „Лукойл Академик” не се е случвал. Със сигурност не трябва да даваме на „Академик Бултекс” да ни повеждат отново с 20 точки, защото втори път няма да допуснат такава грешка и ние да се върнем след такава голяма разлика. Трябва да играем на максимум през целия мач, а не само едно полувреме, както беше при гостуването ни в Пловдив. Гарантирам, че в събота момчетата ще излязат на 120 процента и се надявам да стане хубав мач и да победим", заяви още Нацкин.
За загубата от "Лукойл Академик" в предишния кръг Нацкин каза . "Според мен най-голяма роля при загубата ни от ”Лукойл Академик” изигра фактът, че те започнаха още от самото начало с много агресивна защита. Ние явно не очаквахме толкова агресивно да започнат. Въпреки всичко мачът започна 8:3 за нас, но изведнъж влязохме в дупка в нападение. От своя страна на „Лукойл Академик” им потръгна и стрелба, и атака и всичко, и направиха серия 22:1. След такава серия е много трудно да се върнеш в мача. Накрая срещата се доиграваше. Тежко е, никой не му се пада с 50 точки, но сме го забравили вече двубоя и гледаме към срещата с „Академик Бултекс”.
Срещата между "Черно море Тича" и "Академик Бултекс" от 22-рия кръг на НБЛ е в събота /18 март/ от 17:00 часа в зала "Христо Борисов".