/ dariknews.bg
Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд неправоспособен водач, предложил подкуп на полицейски служители. 

На 17 март 21-годишният Алекси Ас. бил спрян за проверка. На „униформените”, които работели в района на зеленчуковата борса в морската столица, им направило впечатление, че автомобилът на подсъдимия рязко увеличил скоростта и дори се качил на тротоара при десен завой, след като забелязал полицейския автомобил. На кръстовището на ул. „Под игото“ и „Георги Пеячевич“ на червен сигнал на светофара „униформените” се приближили до колата на Алекси Ас. и наредили на водача да представи документите си за проверка.

При направената справка се установило, че 21-годишният водач не притежава свидетелство за управление на МПС и е неправоспособен. Алекси бил уведомен, че ще му бъде съставен акт. Тогава младежът почукал на стъклото на полицейския автомобил и предложил на двамата служители почерпка. Обяснил им също, че много бърза. Предложените пари били отказани. 

След известно време Алекси отворил задната врата на полицейския автомобил и седнал. Проврял ръката си между предните две седалки и пуснал 2 банкноти по 10 лева, 1 с номинал 20 лева и 50 евро. 

За случая бил уведомен оперативният дежурен на Трето РУ на МВР и срещу 21-годишния варненец било образувано бързо производство за подкуп, съобщават от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна. 

Ако бъде признат за виновен, подсъдимият може да получи наказание до 10 години затвор и глоба до 15 000 лева.Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.