Министър дарява електронна система за обучение на варненски ученици
Министър дарява електронна система за обучение на варненски ученици / netinfo
Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев пристигна на посещение във Варна. По време на визитата си той ще бъде лектор на международен семинар на тема „Какво бъдеще за Европа – с или без Лисабонския договор?”.

Форумът ще се проведе в к.к. „Златни пясъци”. Той е организиран от Либерална младежка асамблея на НДСВ и Младежко Движение за права и свободи. В рамките на годишната среща на председателите на младежките организации на Либералната европейска младеж ще се включат представители на младежки либерални партии от почти всички европейски страни – Белгия, Дания, Австрия, Естония, Финландия, Германия, Италия, Румъния, Щвейцария, Холандия, Швеция, Сърбия и др.

По-късно министър Василев ще посети Първа езикова гимназия, за да предостави на училището модерна електронна система за провеждане на тестове. Тя е изцяло българска разработка, включва най-съвременни технологии и инструменти за проектиране. Гимназията е първото училище в България, което ще работи с такава система.