МФК „Спартак“ е шампионът по плажен футбол на България
МФК „Спартак“ е шампионът по плажен футбол на България / Добри Атанасов

МФК „Спартак“ Варна е новият шампион по плажен футбол на България. В изключително интересен и драматичен мач на финала възпитаниците на Симеон Христов взеха победата с 4-3 над бургаския „Свети Никола“.

Двубоят започна добре за бургазлии, които дръпнаха с 1-0 в резултата след автогол на Калоян Цветков. Отговорът на „Спартак“ не закъсня и с 2 бързи гола на Филип Филипов варненци обърнаха резултата до 2-1 в тяхна полза. С гол на капитана Георги Тузаков от фаул и на Ясен Тузаков, момчетата на Павлин Ковачев на свой ред излязоха напред в резултата. Изравнителното попадение за „Спартак“ бе на сметката на Иван Мартинов, който намери топката от воле след тъч, изпълнен от Станислав Джамбазов. Точка на спора сложи Филип Филипов, който оформи своя хеттрик за 4-3 в полза на варненци. На два пъти в края на срещата бургазлии бяха близо до изравнително попадение, с което да вкарат мача в продължение, но при двата удара от фаул на Георги Тузаков и Стоян Ненов топката срещна гредата на вратата на Добромир Господинов.

В крайна сметка 4-3 и шампионска титла за МФК „Спартак“!

В спора за 3-4-о място МВР София успя да се наложи над „Одесос“ Варна след изпълнение на дузпи. След редовното време и продължението резултатът бе 3-3. При дузпите по-точни бяха софиянци за 3-2.

На 5-о място завърши ФК "Русе", който се наложи с 3-2 над „Искър“ София.

За най-добър вратар бе избран стражът на „Свети Никола“ Бс Роман Васеньов. Голмайстор на суперфинала на държавното първенство стана нападателят на шампионите Филип Филипов с 19 гола. Купата за феърплей бе за „Искър“ Сф.

Чавдар Атанасов, който е член на комисията по плажен футбол   и отговорник за националния отбор връчи индивидуалните призове, както и купите за 4-о място и за феърплей. Председателят на комисията по плажен футбол Валентин Заяков връчи купите за 3-о и 2-о място, а директорът дирекция Спорт при Община  Варна Кристиан Димитров поднесе купата на шампионите от МФК „Спартак“ Варна.