Лидерите на управляващата коалиция и министрите ще обсъдят Бюджет ‘2008 в Евксиноград
Лидерите на управляващата коалиция и министрите ще обсъдят Бюджет ‘2008 в Евксиноград / netinfo
На 29-30 юли във Варна в резиденция „Евксиноград” на оперативно заседание на правителството съвместно с политическите ръководства на управляващата коалиция БСП, НДСВ и ДПС и председателите на парламентарни комисии ще бъде обсъдена макрорамката на Бюджет ‘2008, изпълнението на бюджета за 2007 г. и възможностите за социално-икономическа политика до края на годината. Ще бъде разгледано и състоянието на дефицита по текущата сметка и начините за ограничаване на въздействието му върху развитието на страната.

Управляващата коалиция ще дискутира проекта на здравна стратегия и политиката в областта на здравеопазването, състоянието на българското образование и възможностите за модернизацията му. На работната среща ще се обсъдят възможността за създаване на научно-технологични центрове, както и реализацията на проекти за модернизиране на българската армия. Ще бъде представен и доклад за работата на междуведомствената група за политиката по отношение на българите в чужбина.

Подготовката на страната ни за усвояване на средствата от фондовете на Европейския съюз ще е друга важна тема на оперативното заседание. През следващите години те ще бъдат важен финансов инструмент за икономическото развитие на страната, съобщават от пресцентъра на Министерски съвет.