Кристалина Георгиева открива новата учебна година в Икономическия университет
Кристалина Георгиева открива новата учебна година в Икономическия университет / DarikNews.bg, архив

Кристалина Георгиева, европейски комисар за международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи, ще участва в официалното откриване на новата учебна година в Икономическия университет във Варна. Тържествената академична церемония започва от 10 часа в зала Аула.

Началото на академичната година в първото Висше икономическо училище в България ще бъде уважено също от евродепутата Андрей Ковачев, от областния управител Данчо Симеонов и от кмета на Варна Кирил Йорданов. Поканени са още Варненският и Великопреславски митрополит Кирил, почетни консули, представители на бизнеса. Преди официалната церемония комисар Кристалина Георгиева ще има среща с Академичния съвет на Икономическия университет. По-късно тя ще изнесе лекция с презентация на тема "Европейската реакция при кризи в свят на бурни промени".

Тази година първокурсниците - бакалаври във висшето училище са 2748. Магистрите - новоприетите заедно с продължаващите обучението си през 2012/2013 година, са 2500.

Учебната година в Икономически университет - Варна започва с реализиране на няколко проекта, свързани с инвестиции в подобряване на материалната база - обновяване и модернизиране на Спортния комплекс; мащабен ремонт на двете най-големи зали в основната сграда на бул. "Княз Борис I"; организирано бързо хранене във Втори учебен корпус.