Крайчев: Загражденията за паркиране пред офисите и банки са незаконни
Крайчев: Загражденията за паркиране пред офисите и банки са незаконни / netinfo
Варненци незаконно поставят металните скоби и колове със синджири пред блоковете или местата, където работят, за да не се паркира там. Тази дейност е нелегална и подлежи на санкции, съобщи за Дарик зам.-кметът по транспорта в морската столица Свилен Крайчев.

В общината няма разпоредба, която да регламентира самоволното поставяне на механичните съоръжения. Това означава, че и банките, и хотели, пред които има такива заграждения са в нарушение на законите във Варна, категоричен бе Крайчев.

През 2009 година в морската столица ще се изгради Синя зона за паркиране, която ще регламентира, къде и как варненци може да оставят автомобилите си за престой. Нововъведението е абсолютно законно, сподели транспортният зам.-кмет.

Репортерска проверка на Дарик показа, че във Варна спокойно можете да си закупите механични или хидравлични скоби, които да поставите, там където работите или пред блока ви и никой няма да може да паркира на вашето място. Разликата обаче е в металните устройствата.

Механичната скоба е по-евтина от хидравличната. Нейната цена достига около 43 лв., а поставянето е лично от вас. Хидравличното съоръжение се задвижва с батерии, но е малко по-скъпо. За него ще трябва да платите около 100 лв.