Коста Базитов: Има приемственост между старата и новата администрация
Коста Базитов: Има приемственост между старата и новата администрация / dariknews.bg, архив
Коста Базитов: Има приемственост между старата и новата администрация
85699
Коста Базитов: Има приемственост между старата и новата администрация
  • Коста Базитов: Има приемственост между старата и новата администрация

Част от проектите, които през последните две години се завършиха във Варна, бяха заложени от предишния кметски екип, но друг е въпросът дали имаше воля да бъдат реализирани. Това заяви в предаването „Зала Пленарна” по Дарик новоназначеният зам.-кмет Коста Базитов, който заемеше същия пост и при управлението на Кирил Йорданов. Според него между двете администрации има приемственост, която е започнала още след смяната на партийното ръководство в ГЕРБ през 2012 г. Тогава областен координатор на партията стана Иван Портних, а Базитов напусна общината и беше назначен за областен управител.  По думите на новия зам.-кмет "мостът между старата и новата администрация минава през областна управа."

„Тогава получих подкрепа от Иван Портних и Кирил Йорданов. Тези взаимоотношения бяха поразрушени заради февруарски протести, но вече не са такива и има приемственост”, заяви Базитов. Той добави, че му харесва развитието на Варна и градът става все по-привлекателен, а в сегашния кметски екип почти няма хора, с които да не е работил досега.

Ресорите на Базитов ще бъдат здравеопазване, социалните дейности, култура и спорт. Зам.-кметът ще отговаря за координацията между съответните дирекции.  Образованието, което беше негов основен ангажимент при управлението на Кирил Йорданов, няма да е негов ресор.

„Община Варна е водеща в социалния диалог с уязвимите групи. Има обаче и такива групи, които не са обхванати. Ще се опитаме да направим социалната работа с тях по-мобилна и да подпомагаме хората в домовете им, а не в обособените центрове”, каза Базитов. Той припомни, че със средства от местния бюджет се финансират 23 от всичките близо 60 предоставяни социални услуги.

За започналия протест на общопрактикуващите лекари във Варна зам.-кметът коментира, че промяната на правилата трябва да става на базата на разговори.

„Когато има проблеми, които не се разрешават на кръгла маса, нормално е да се пристъпи към такива действия”, добави Базитов.

Целият разговор е в прикачения звуков файл.