Концерт с хитовете на АББА във Фестивалния комплекс
Концерт с хитовете на АББА във Фестивалния комплекс / http://attitude.co.uk/tag/abba/

Българо-германската продукция „Класиката среща АББА“, с участието на Русенската филхармония, ще представи песните на групата в симфоничен вариант под палката на маестро Найден Тодоров. Концертът е на 12 юли в зала 1 на ФКЦ.

Двете солистки на спектакъла - Илона Герулат (Агнета) и Даниела Щингел (Анафрид), от 2001 г. участват в различни студийни и телевизионни проекти като беквокали в стиловете поп, рок, електро-поп и соул. Обединява ги любовта към великата шведска група АББА. Така през 2013 г. се стига до премиерата на музикалния спектакъл "AББA в симфония с голям симфоничен оркестър" в германския град Ландау. Следват концерти в Карлсруе, Дуисбург и други градове.

"AББA в симфония" предлага емоционално преживяване на най-известните хитове на групата, със запазено място в сърцата на три поколения. В България спектакълът се представя под името „Класиката среща АББА“. Различното е, че освен незабравимите хитове, Русенска филхармония ще изпълни и няколко инструментални пиеси, вдъхновени от шведската група, чийто автор е Пламен Проданов. Допълвайки досегашния опит от реализацията на проекта, „Класиката среща АББА“, той предлага нови измерения, основани на автентичния звук на групата отпреди 40 години и допълнени със светлинни ефекти, костюми и аксесоари в традицията на 70-те.

Турнето тръгва от Русе на 11 юли. Началото на концерта във Варна тази вечер е в 19 ч. Билетите са на цени от 8 до 20 лв., като могат да се купят от касата на ФКЦ.