Кола пламна в движение, шофьорът е с опасност за живота
Кола пламна в движение, шофьорът е с опасност за живота / снимка: Дарик Варна, архив

61-годишен варненец обгоря и е в тежко състояние, след като управляваният от него лек автомобил се запали по време на движение по бул. „Цар Освободител". Инцидентът е станал вчера малко преди 9,00 часа, съобщиха от местната полиция.

Пострадалият е с изгаряния по тялото. Настанен е за лечение във Военноморска болница. Има опасност за живота му.

Установено е, че колата марка „Деу" се е подпалила вследствие на техническа неизправност. При пожара е бил увреден целият автомобил.

77-годишна жена пострада тежко при пожар в апартамент в центъра на Варна навръх празника на града. Апартаментът на ул. „Илинден" пламнал в събота следобед вследствие на техническа неизправност на газова бутилка. Живущата в апартамента възрастна жена е получила изгаряния по главата, шията, крайниците и гърба. Настанена е за лечение във Военноморска болница, с опасност за живота.

Пламъците унищожили шкаф, увреден е и хладилник.

В нощта срещу събота горя стълбищна клетка на жилищен блок, намиращ се на ул. „Парижка комуна". Двама души, живущи в таванските помещения на блока - мъже на 29 г. и на 42 г., са били обгазени, прегледани са и настанени за лечение в болница, без опасност за живота.

Изгорели са телевизор и домашно имущество, съхранявано на стълбището, опушени са 150 кв. м. стени.

Причината за инцидента е в процес на изясняване.