Кметство  „Одесос” с национален приз за „Архитектура и дизайн”
Кметство „Одесос” с национален приз за „Архитектура и дизайн” / netinfo

Пълна хегемония  в най-високия клас проекти реализира варненският строителен бизнес, при това в нелек период. Ако във време на криза оцеляват най-добрите, то морската столица, изглежда, е дом на много жизнени компании и предприемачи. Общо три нови сгради от нашия град донесоха призове на своите инвеститори в тазгодишното издание на конкурса за иновативно и луксозно строителство – VIP PROPERTY AWARDS.

Варненското кметство „Одесос” спечели наградата за „Архитектура и дизайн”. Призът в категорията еднозначно се определя от строителния бранш като най-престижен, тъй като се отнася към тези отличителни характеристики на сградите, които ги превръщат в исторически символи на културата и изкуството. Наградата е заслужено признание за обществената отговорност и приноса на строителна компания „БОРД” в екстериорната естетика на България.

Церемонията по награждаване на победителите се състоя в София в присъствието на министъра на физическото  възпитание и спорта Свилен Нейков, който получи приз за новата зала „Арена Армеец”. Наградата за кметство „Одесос” бе връчена на Юрий Павлов, търговски директор на компанията изпълнител. На подиума той заяви:

„Към  всеки проект ние  подхождаме с вълнение и творческа енергия, защото знаем, че сградите се превръщат в  лице на всяка държава. Архитектурата и  стилистиката в строителството чертаят контурите  на цели епохи. За нас  всеки обект е  проекция на човешкия дух и затова той  трябва да носи най-доброто  от съвремието. Щедро  вплитаме в едно изкуство и функционалност. Ползваме естествени материали с чувството  за вековна перспектива, за да могат нашите сгради да стареят  като катедрали.”

Кметство  Одесос с национален приз за Архитектура и дизайн
netinfo
Сертификат за награда в категория „Архитектура и дизайн” получи новият кмет на район „Одесос” Георги Недев. Община Варна бе съинвеститор в проекта посредством парцела, върху който бе изградено кметството. „Настоящото признание за качество на архитектурата идва по-малко от 4 месеца след официалното откриване на сградата и е сериозен повод за самочувствие на всички варненци”, изтъкват от фирмата изпълнител.

Строителна компания „БОРД” бе номинирана и в категория „Жилищна сграда на годината” за комплекс „Кабакум Бийч Резидънс”,  който се намира над едноименния плаж край Варна. Представители на журито изтъкнаха, че са впечатлени от последователния подход на устойчиво вграждане на елементи от класическите и неокласическите школи в проектите на компанията. Достоен за уважение във времето на „поточното” строителство е авторският подход на дизайнери, скулптори и архитекти, които изготвят уникални проекти на отделните елементи в екстериорра - балюстри, фронтони, пиластри, корнизи и капители.

Според експертите „БОРД” съумява да налага собствен почерк, който черпи най-доброто от съвремието и историята. Подобни примери на строителство са много популярни във Великобритания, Испания, Италия и Австрия, но са изключително редки в условия на бурно развитие на бранша, ориентирано с превес към обеми и пазарен дял, защото изисква повече време, средства и прецизност.

„Мнозина предприемачи в България строят добре.  Важно обаче за самочувствието ни като българи е да се строи така, че да се гордеем от страната, която населяваме!”, изтъкват от фирма „БОРД”.

Кметство  Одесос с национален приз за Архитектура и дизайн
netinfo