Исус Христос супер звезда” с Калки в Летния театър
Исус Христос супер звезда” с Калки в Летния театър / снимка: Театрално-музикален продуцентски център Варна

Легендарната рок опера "Исус Христос супер звезда" по музика на Андрю Лойд Уебър и либрето на Тим Райс се очаква да препълни Летния театър тази вечер. Ще участват солисти, хор и балет на Държавна опера Варна, с диригент Юли Дамянов, перкусии Валери Ценков, китара Георги Илиев, бас китара Борис Казаков.

Образа на Исус Христос супер звезда ще пресъздаде известният Костадин Георгиев-Калки, който играе в първата и втората постановка на творбата на столична сцена, а сега и в третата българска постановка на варненска сцена: „Ролята ми в „Исус Христос суперзвезда" е моето най-значимо и вълнуващо сценично превъплъщение досега. Спектакълът е повод за ново изживяване на библейската история и дори за нов вътрешен прочит на това, което знаем досега. „Who are you, what have you sacrificed?" (Кой си ти, какво си жертвал?) е може би най-важният въпрос, който авторите ни карат да си зададем", споделя Калки.

В образите на Юда и Пилат ще аплодираме солистите на Националния музикален театър, любимци и на варненската публика, Георги Ханджиев и Александър Мутафчийски. Останалите партии ще изпълнят солистите на Държавна опера Варна Пламен Долапчиев (Симон), Свилен Николов (Цар Ирод), Людмил Петров (Каяфа), Владислав Владимиров (Аннас) и др.

Единственият женски образ в творбата - Мария Магдалена ще пресъздаде Даниела Димова. Ето как тя вижда своята героиня: „Мария Магдалена вижда своята мисия в това да бъде най-вярната спътница на Исус Христос в земния му път. Случило се е чудо. Блудницата, която Спасителят е променил със своето духовно учение, обича за пръв път истински и тази непозната любов я пречиства, окрилява, извисява. Заради нея е готова дори на саможертва: „Да умра, след като съм те опознала..." Какъв прекрасен апотеоз на съвършената и безкористна любов!".

Началото на спектакъла в Летния театър е в 21.00 ч.