„Интербилд”: Акцията на ГДБОП е поръчка на конкуренцията
„Интербилд”: Акцията на ГДБОП е поръчка на конкуренцията / снимка: www.dnesplus.bg
Акцията на ГДБОП срещу офисите ни е за сплашване и по поръчка на конкуренцията. Това заяви в ефира на Дарик собственикът на интернет доставчика „Интербилд” Анжело Георгиев. Офисите на компанията бяха атакувани вчера следобед от антимафиоти начело с ръководителя на сектор „Компютърни престъпления“ Явор Колев. При обиските са иззети 6 лаптопа с легален софтуер и 2 компютърни конфигурации с безплатната операционна програма Linux.

5 от служителите на «Интербилд» са пострадали. Те са били бити, удряни с електрошокови палки и обиждани с думите „варненски курви”, каза Георгиев. С най-много травми е главният счетоводител. Един от системните администратори е бил завързан за решетките на офиса и налаган с електрошокова палка. Всички пострадали са си изкарали медицински. Днес адвокат на компанията ще подаде жалба за полицейско насилие и неправомерно отнемане на компютри.

Антимафиотите не са имали прокурорско разрешение за обиските, добави още Анжело Георгиев. Той заподозря фирмата „Спектър нет” като поръчител на акцията. Наскоро „Интербилд” е получила национален лиценз за предоставяне на гласова услуга, което провокирало конкуренцията, смята собственикът на компанията Анжело Георгиев.

Управителят на варненският офис на “Спектър Нет” Иван Дочевски отказа да коментира обвиненията заради важна среща.

Взаимните обвинения между двата интернет доставчика за срязани кабели започнаха през есента на миналата година. От „Спектър нет” заподозряха „Интербилд” за побоя над техническия им директор Иван Чевчибашиев през декември.