цигари
цигари / Агенция Митници
За държане и извършване на нерегламентирана сделка с цигари без акцизен бандерол, Районен съд-Варна осъди 41-годишeн мъж.

Съдът одобри постигнатото между прокуратурата и подсъдимия споразумение в съдебна зала, по силата на което Р. Д. се призна за виновен по двете повдигнати му обвинения – за държане на общо 206 кутии контрабандни цигари от две различни марки и за нерегламентирана продажба с цел финансова облага на 3 такива стека с цигари.

Общата стойност на  тютюневите изделия, без изискуемия върху потребителската опаковка бандерол, държани и предлагани за продажба от 41-годишния подсъдим е 1770 лева. Деянието не представлява маловажен случай.

Вкарват в ареста лихвар, натрупал злато и пари от заеми

Самият случай е от 18 май тази година. В следобедните часове полицейски служител при обход забелязал съмнителна сделка в храсти край автобусна спирка в квартал „Владиславово“ между възрастна жена и подсъдимия. При последвалата проверка се изяснило, че жената купила от непознатия мъж три картона с по 10 кутии цигари без бандерол от една и съща марка.

Малко по-късно 41-год. мъж бил установен и задържан, като в дома му били открити останалите количества акцизни тютюневи изделия.         

Задържаха за грабеж варненец с 14 влезли в сила присъди

41-годишният мъж е неосъждан досега. Районният съд наложи за всяко от деянията отделни наказания и определи той да търпи общо най-тежкото от тях - 10 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години. Сторените по делото разноски са в тежест на подсъдимия. Иззетите по делото цигари се отнемат в полза на държавата и предават за унищожение.