/ Община Девня
Общинският съвет на Девня гласува единодушно от местната хазна да бъдат отпуснати 8207 лева, с които да се закупят униформи на 62-мата ученици от новите професионални паралелки в СУ „Васил Левски“. Средствата ще бъдат осигурени за сметка на преизпълнението на заложените в общинския бюджет приходи. Униформата включва вратовръзка, официална риза, суитчър, по два броя блузи с дълъг и къс ръкав.   

Новите паралелки по две специалности – „Автоматизация на непрекъснатите производства“ и „Електрообзавеждане на производството“, бяха сформирани по инициатива на кмета Свилен Шитов и със съдействието на индустриалните гиганти от Девненския промишлен комплекс и „Елдоминвест“ – Варна. Наред с всички социални придобивки, които получават, кметът се ангажира учениците да имат и униформи, които да носят с гордост и отговорност. 

Местният парламент одобри и финансова помощ за двойка с репродуктивни проблеми, която ще се подложи на инвитро процедури. Мъжът и жената ще ползват собствен генетичен материал, поради което размерът на отпуснатата им средства е 1000 лева. С 500 лв. повече администрацията дава на двойки, на които им се налага да ползват донорски материал. Това е третото семейство, което кандидатства за общинска помощ в рамките на тази година. „Радвам се, че все повече двойки набират смелост и се решават на тази стъпка“, коментира кметът на Девня Свилен Шитов. 

Община Девня

По предложение на председателя на здравната комисия Димитър Николов съветниците одобриха и финансови помощи от по 500 лева, които ще бъдат необходими за лечението на петима девненци.