/ netinfo
Мая Донева
98774
Мая Донева
  • Мая Донева
Годишно Карин дом подкрепя над 300 деца и семейства. Подкрепа получават деца със специални потребности не само от Варна. Това разказа изпълнителният директор на фондация „Карин дом” Мая Донева в интервю за Дарик. Тя сподели, че голяма част от дейността на терапевтичния център за деца със специални потребности се подкрепя от дарители. Терапията частично се покрива от държавата и частично от фондацията.

Карин дом не е място за настаняване, а място, където се използват различни терапевтични методи. Много от заниманията протичат в присъствието на семейството. „Ние не лекуваме децата. Те не са болни, а чисто и просто се стараем те да имат детство и да са щастливи”, обясни Донева. 

Изграждат нов модерен комплекс в Карин дом

Едно от най-значимите благотворителни събития в България ще обедини варненци около каузата на Карин дом този уикенд. Двудневният фестивал "Усмихни се, Карин дом" ще се проведе на 15 и 16 септември, от 10.00 до 22.00 часа. 

Карин дом набира участници и доброволци за семеен фестивал „Усмихни се“

За четвърта поредна година слънчевата градина на дома ще се превърне в приказно място за забавления за цялото семейство. Събитието отново ще предложи пикник и барбекю зона, крафт бира, фермерски и занаятчийски пазар, работилнички за децата и открита сцена с музика на живо. 

„Погрижили сме се да бъде забавно, да бъде хубаво. Ние самите искаме да избягаме от това темата за децата със специални потребности да бъде пълна със съжаление и тежест. И точно обратното. Искаме да се фокусираме върху това да започнем учебната година хубаво, положително, като семейство заедно, със сладолед, лимонада, с вкусни неща и забавления”, изтъкна изпълнителният директор на фондация „Карин дом”.

Карин дом фестивал 2018
netinfo

Миналогодишното издание на „Усмихни се“ успя да събере близо 40 хиляди лева, генерирани от посетители, участници и дарители. Очаква се фестивалът тази година да бъде най-мащабният до момента, обяви Мая Донева.  

Благотворителният вход за събитието е 2 лева, като за деца до 12 години входът е свободен. Събраните по време на фестивала средства се използват за благородната кауза на Карин дом. 

Карин дом е 22-годишна организация с водеща роля в предоставянето на професионални услуги за деца със специални нужди и техните семейства. През годините Карин дом се развива и израства като терапевтичен център за деца със специални потребности, в който работят висококвалифицирани специалисти: кинезитерапевти, рехабилитатори, логопеди, психолози, специални педагози, социални работници. 

Целият разговор с Мая Донева е в прикаченото аудио.