/ личен архив
България е на първа фронтова линия, смята депутатът от ДПС
Намираме се в предвоенна ситуация
96974
Намираме се в предвоенна ситуация
  • Намираме се в предвоенна ситуация
Всички симптоми показват, че сме в предвоенна ситуация и в близко бъдеще предстои по-голям световен конфликт, а България е първа фронтова линия. Това коментира в ефира на Дарик варненският депутат от ДПС Ерджан Себайтин, според когото Европа няма позиция за процесите в Близкия Изток, а те са за нейна сметка.

Ударите срещу Сирия бяха успешни от военна гледна точка, заяви Макрон

„Конфликтът в Сирия ще се разшири и няма как да бъде спрян заради натрупаните дългове на световните икономики, алчността на световния политически елит и желанието да се покаже надмощие. Башар Асад може да не е най-добрата опция за държавен лидер от гледна точка на нашите представи.

Свалянето му обаче няма да разреши кризата, както се случи се случи в Ирак и Либия, където имаше диктаторски режими. Без тях такива държави трудно могат да бъдат управлявани. Там обществото не е готово за този тип ценността система и няма как да пренесеш демокрацията в Либия и Ирак”, заяви Себайтин.

"Евроатлантическите ценности не трябва да водят до противопоставяне на Русия", смята народният представител.

САЩ, Великобритания и Франция удариха Дамаск

„Под абсолютно измислени предлози се разбиват страни и се изчерпва икономическият им ресурс. Защо трябва да страдаме заради алчността на някоя геополитическа сила? Защо тези големи играчи не си дадат сметка, че не трябва човешкото високомерие и алчност да бъдат движеща сила? Откъде-накъде ще се подчиняваме на този тип мислене? Трябва да се противопоставяме на този тип нагнетяване на напрежение”.

Предсрочен вот няма да промени политическата ситуация в България, каза още Себайтин, който определи ДПС като патриотична организация. 
 
Тръмп похвали "перфектно осъществения удар" в Сирия

„ДПС носи голям патриотизъм в себе и всички партии трябва да бъдат патриотично настроени. Лошото е, че нашите националисти зададоха поле за правене на политика в грешна посока чрез противопоставяне на етноси. С навлизането си в управлението на страната те ерозираха самите себе си, тъй като не могат да разпределят икономическия ресурс”, завърши Ерджан Себайтин.

Целият разговор с Ерджан Себайтин е в прикаченото аудио.