Енергиен форум открива Петър Димитров във Варна
Енергиен форум открива Петър Димитров във Варна / netinfo
Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров ще открие днес във Варна Национален информационен ден по програма „Интелигентна енергия – Европа ІІ". Форумът се провежда в хотел „Golden Tulip” и е открит за представители на фирми, общини, неправителствени организации и всички заинтересовани. На него ще бъдат представени различни програми, по които се финансират проекти, свързани с енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници.

Конкретният повод и акцентът на форума е обявеният от Европейската комисия през месец март 2008 г. търг за набиране на проектни предложения в рамките на програма „Интелигентна енергия – Европа ІІ". Условията за участие и финансиране на проекти по програмата за 2008 г. ще бъдат разяснени от директора на дирекция „Европейска стратегия” в МИЕ г-жа Ива Петрова.

Основната цел на форума е повишаване на информираността на заитересованите от участие в програмата организации и институции и увеличаване на ефективността от участието на страната ни в рамковата програма. Крайният срок за внасяне на предложенията в ЕК по програма „Интелигента енергия – Европа ІІ” е 26 юни. Общият бюджет на програмата за 2008 г. е 45 млн. евро.