Една ефективна и две условни присъди за трима сводници
Една ефективна и две условни присъди за трима сводници / netinfo

4 години лишаване от свобода,  глоба и конфискация на имущество за близо 90 хиляди лева е присъдата, която Варненският окръжен съд наложи на Ники Ст., след като го призна за виновен за склоняване към проституция, трафик на хора и пране на пари. Това съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата.

След 8 съдебни заседания, разпити на десетки свидетели, след назначаването и изслушването на няколко експертизи, съдът призна вината на 42-годишния варненец затова, че от началото на юни 2000-та година и до средата на май 2002 година във Варна и във френския град Ница, в съучастие с Пламен Нед., склонявал една жена към проституция и блудствени действия. Ники Ст. беше наказан и затова, че от средата на 2005-та до началото на 2006 год , в съучастие с Георги Б. организирал трафика на друга жена до Хамбург, Германия, където била принуждавана да проституира.

Третото престъпление, за което съдът установи вината на подсъдимия, е свързано с пране на пари. През периода от юли 2000-та година и до юли 2006 година, в условията на продължавана престъпна дейност във Франция, Германия и в България, Ники извършил сделки с движими и недвижими имоти чрез фирмата си на обща стойност над 147 000 лева. Той е внесъл в страната повече от 100 автомобила, които изтъргувал, придобил различни жилища и един гараж.

Придобитите средства са от склоняване към проституция, свождане към блудствени действия, трафик на хора, превеждани през граница, за да проституират. За всяко едно от престъпленията съдът му присъди различни по размер наказания, но мъжът ще изтърпи най-тежкото от тях - 4 години лишаване от свобода, глоби в общ размер 4 700 лева и конфискация на имущество. Съдът отнема в полза на държавата два апартамента, дворно място и гараж, всичко на обща стойност 90 хил. Ники трябва да заплати равностойността до 147 хил. лева.

Съучастникът  му Пламен Нед. получи условна присъда 1 година "лишаване от свобода", отложена с 3 години изпитателен срок и глоба в размер на 200 лева. Той е наказан затова, че от началото на юни 2000-та година и до средата на май 2002 година във Варна и в Ница заедно с Ники Ст. склонявал една жена към проституция и блудствени действия. 41-годишният Пламен беше оправдан по обвиненията за участие в престъпна група, пране на пари и трафик на други жени.

Третият подсъдим по това дело - Георги Б. получи наказание 3 години "лишаване от свобода", чието изпълнение съдът отложи с 5 години и 1000 лева глоба. Съдът призна вината на 43-годишния мъж затова, че от средата на 2005-та до началото на 2006 год , в съучастие с Ники Ст. организирал трафика на друга жена до Хамбург, Германия.

Мъжът беше оправдан по обвинението, че престъплението е извършено в организирана престъпна група. Този подсъдим е оневинен и затова да е организирал трафика на други жени, с цел да бъдат принуждавани към проституция в Германия. Общият размер на разноските по делото, които Ники Ст. и Пламен Нед. ще заплатят, възлиза на 4 304 лева.

Присъдата подлежи на обжалване в 15 - дневен срок.