Джип удари двама полицаи
Джип удари двама полицаи / netinfo

Двама моторизирани полицаи от звено „Сигма” са били ударени от джип в центъра на Варна, съобщиха от КАТ. Инцидентът е станал около 19.20ч. вчера на кръстовището на ул. „Отец Паисий” и бул. „Владислав Варненчик”. И двамата пострадали са без опасност за живота.

Доц. д-р Лидия Петкова, директор на МБАЛ "Св. Анна", съобщи за Дарик, че единият от пострадалите - Трифон Панайотов Трифонов, на 41 години - е с контузия на петата. Той е преминал снощи през травматологичния кабинет на болницата и е освободен за домашно лечение. Другият пострадал полицай - Ясен Георгиев Филев, на 34 години - е настанен в гръдна хирургия с фрактури на второ и трето ребро. Доц. Петкова уточни, че Филев няма наранявания на белия дроб и е извън всякаква опасност.

От пресцентъра на ОДП Варна уточниха, че джипът е  „Мицубиши Паджеро”, а водачът му е 37-годишен варненец. Джипът се е движил по ул. “Д-р Пискюлиев” и на кръстовището с бул. “Вл.Варненчик” завил наляво по посока на автогарата, преминал на червено и не пропуснал движещия се по път с предимство на зелен сигнал мотоциклет “БМВ - 650”. Водачът на мотоциклета бил принуден да употреби спирачки, изгубил управление и паднал на платното за движение, след което бил прегазен от движещия се след него мотоциклет “БМВ - 800”, чийто водач също паднал на платното. Мотоциклетите са собственост на ОДМВР Варна, двамата водачи са служители на моторизирано звено “Сигма” и са се прибирали след приключена смяна.

Служителите на МВР нямат вина за настъпилото произшествие, категорични са от полицията. Местопроизшествието е посетено от ДОГ и следовател. Водачите са изпробвани за алкохол с алкотест, който не отчел наличие на такъв, а на по–тежко пострадалия служител е взета кръвна проба.
Започнато е досъдебно производство.