Домашно куче едва не уби жена във Варна
Домашно куче едва не уби жена във Варна / DarikNews.bg, архив

Агресивно домашно куче за малко не уби жена във Варна, съобщава Нова телевизия. Животното нападнало жертвата, докато тя отивала на работа рано сутринта. Като в истински филм на ужасите, кучето се е опитало да удуши жената и почти отхапало един от пръстите й.

Нападението станало сутринта на Димитровден. Красимира Калчева върви към работа по сравнително оживена улица, без да подозира за кошмара, който ще я сполети.

„Появи се едно куче със синджир и аз чух шума. Отдръпнах се настрани да му дам път. То излезе насреща и  се нахвърли, подскочи, взе да лае и ме събори. Реши пак да се спусне към лицето ми, аз си вдигнах чантата и кучето ми захапа пръстите”, спомня си Красимира.

На помощ ѝ се притекъл мъж от намираща се наблизо къща.

Идва линейка, жената е приета в болница по спешност и насочена за операция. Оттогава е на успокоителни, а лекарите все още не дават гаранция, че ще запази пръста си.

Полицията дошла и прибрала животното в приют. Към момента обаче от МВР не могат да дадат повече информация по случая. Не могат да намерят и собствениците на кучето.

Заради случилото се Красимира, която е шивачка, няма да може да работи месеци наред. И се надява да има наказани за ужаса, който е преживяла.

Източник: Novanews.bg