/ iStock/Getty Images
До 5 юли ще бъде ограничено движениeто в двете посоки в участък от път III-2009 Девня – Суворово, от км 0+600 до км 2.

Спирането на трафика е за извършването на ремонтно-възстановителни работи на предпазната конструкция за въжената линия на предприятието „Солвей Соди“ при км 1 на третокласния път. Ремонтните работи ще се изпълняват от комбината, съобщават от АПИ.
         
До завършване на възстановителните работи трафикът ще се пренасочва по обходни маршрути, както следва:
·       
Пътуващите в посока Суворово от Варна по АМ „Хемус“ се предвижда да бъдат пренасочени от пътен възел „Суворово“ по път I-2 Девня – Варна, при км 176 и по общинската пътна мрежа до кръстовището с път III-2009 преди с. Кипра - с. Чернево за гр. Суворово.
·       
Движещите се в посока Варна от Суворово ще се пренасочват от път III-2009 при км 2 по общинсканската пътна мрежа през град Девня до кръстовището с път I-2 Девня - Варна при км 174, или от път I-2 при км 176 и пътен възел „Суворово“ по АМ „Хемус“ за Варна.
·       
Автомобилният трафик от Шумен в посока Суворово по АМ „Хемус“ се предвижда да бъде пренасочен от пътен възел „Суворово“ през път III-2009 до кръстовище с път I-2 Варна - Девня при км 176 и от там по общинската пътна мрежа до кръстовището преди с. Кипра, по път III-2009 през с.Чернево за гр. Суворово.
·       
Пътуващите в посока Шумен от гр. Суворово ще бъдат пренасочени от път III-2009 при км 2 по общинската пътна мрежа до кръстовището с път I-2 Варна – Девня – София, при км 176 през пътен възел „Суворово“ и АМ „Хемус“ за Шумен.

Строително-монтажните работи ще се извършват само в светлата част от денонощието. Отсечката ще бъде сигнализирана с необходимите пътни знаци, а в нощните часове и при намалена видимост, със светлинни източници, подаващи мигаща жълта светлина.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно, да следват стриктно поставената сигнализация и определените обходни маршрути. ​