Димитър Карбов е кандидатът на Атака за кмет на Варна
Димитър Карбов е кандидатът на Атака за кмет на Варна / Димитър Карбов © Parliament.bg

Депутатът от „Атака” Димитър Карбов е кандидатът на партията за кмет на Варна. Кандидатурата му беше представена от лидера на националистите Волен Сидеров, който специално пристигна в морския град. Общинският съветник Свилен Христов е претендентът на „Атака” за кметския пост в Девня, а настоящият кмет на Константиново - атакистът Васил Дюлгеров ще се бори за трети мандат, допълни Сидеров.

Все още не е решено кой ще оглави листата за общински съветници. Със сигурност в нея ще има нови имена. „Търсили сме млади, качествени, експертни лица, които да ни представляват по най-добрия начин във варненския общински съвет”, каза кандидатът за градоначалник Димитър Карбов.

Лидерът на „Атака” призна, че не е много доволен от работата на общинските съветници във Варна. „Като станат съветници, много хора прекъсват комуникацията си с централата и централното ръководство. Заживяват един самостоятелен живот и това прекъсва информацията към съответните общински съвети. Този синдром не е само за Варна”, коментира Сидеров.