Девня юбилей
Девня юбилей / Община Девня
„Девня – древна и модерна“. Това е съвременният слоган на някогашната Долина на голямата химия, която преди десетилетия привлече българи от цялата страна на работа в заводите. Част от хората останаха в Девня и свързаха съдбата си с нея. А от 24 до 27 август тържествата за половинвековния юбилей на Девня ще съберат на откритата сцена в модерния парк „Разсадника“ малки и големи  – жителите на този сплотен около древната си история град и неговите гости.

Девня празник
Община Девня


Домакините, начело с кмета Свилен Шитов, се стягат за четиридневен купон и са се погрижили за всеки вкус да има забавления от сутрин до вечер, и по-точно от 11 до 23 часа. Празничната четиридневка ще бъде открита с изпълнения на танцов клуб „Емоция“, на представители на Народно читалище „Васил Левски 1910“ от село Падина и Гайдарска школа – Девня.

На 24 август, събота, от 20 до 23 часа, е концертът на фолк звездата Тони Стораро. Девненци ще чуят още поп дивата Румяна Попова и певицата Ашли. В неделя Ути Бъчваров ще дирижира от 14 часа конкурса за най-вкусен курбан.

Девня празник
Община Девня


26 август също е изпълнен със събития, които предлагат танцови и певчески емоции, а по вечерно време – от 20 до 23 часа, девненци и гостите на града ще имат удоволствието да видят на подиума Гери Никол, Атанас Колев, Невена Пенкова, Симона Загорова и други звезди от младата „музикална смяна“.

На историческата за Девня дата 27 август, когато се навършват 50 години от обявяването на селата Девня, Река Девня и Марково (сега кв. "Повеляново") за един град, програмата ще започне с игра на петанка, а в музикалната част публиката ще слуша от 18,30 ч. Headmaster и „Бумеранг“, последвани от група „Сигнал“, а за финал - фолк певицата Алисия и ансамбъл „Тракия“.

Девня празник
Община Девня

Водещ на събитията ще е Стоян Петков. Организатор на четиридневните празници, наситени с емоции, е Община Девня, която в момента трескаво се готви за тържествата.