„Дедал” и приятели подариха уникална изложба на Варна
„Дедал” и приятели подариха уникална изложба на Варна / Част от творбите на младите таланти снимкa: Студио по дигитални изкуства към школата по изкуства „Дедал”

Студиото по дигитални изкуства към школата по изкуства „Дедал” подари на Варна уникална изложба за Коледа. Възпитаниците на школата показаха в артсалона на Радио Варна свои фотографии, късометражни и анимационни филми и плакати с различни послания.

Децата нарекоха своята част от изложбата „Ръжда и брилянтин” и показаха в снимки Варна, такава, каквато са я видели – красива и ръждива морска перла.

Всички варненци, които дойдоха на изложбата, останаха изненадани от професионализма на младите таланти. Един от най-известните ни фотографи Гаро Кешишян сподели с нескрито задоволство, че ако под снимките на бъдещите му колеги не са написани годините им, техните творби биха се наредили достойно до най-добрите произведения на професионалистите.

От плакатите на малките творци струят нестандартни послания за по-добър живот и грижа за животните. А кратките филмчета на бъдещите професионални режисьори дадоха повод за размисъл на всички възрастни в залата.

Празникът на възпитаниците на студиото по дегитални изкуства „Дедал” се осъществи благодарение на Министерството на финансите, тъй като целият проект е финансиран от републиканския бюджет. А всички пари от продажби и дарения ще бъдат използвани за зимната школа на студиото.