Черно море взе головия трилър срещу Локо Сф
Черно море взе головия трилър срещу Локо Сф / netinfo

Черно море победи с 4:2 Локомотив София в мача от 12-ия кръг в А група. Домакините изиграха най-силния си мач от началото на сезона и взеха трите точки, след като миналата седмица паднаха от Пирин.

Головете за варненци бяха дело на Дани Георгиев (27', 88'), Миро Манолов (36', дузпа) и Никола Домакинов (44'). За гостите се разписаха Иван Бандаловски (38') и Марчо Дафчев (90+1).

Двата отбора изиграха изключително интересен мач, в който се редуваха атаки и пред двете врати. В крайна сметка обаче играчите на Велизар Попов избухнаха и изиграха най-силния си мач в последно време.

Домакините успяха да открият резултата в 27-та минута. След грешка в отбраната на гостите, Георги Илиев получи възможността да центрира от границата на наказателното поле, а Георгиев засече с глава и вкара за 1:0 в полза на варненци.

Преднината си Черно море удвои след по-малко от десетина минути игра. Миро Манолов излезе очи в очи с Валентин Галев, а вратарят го спъна в наказателното поле. Главният рефер Николай Йорданов отсъди дузпа в полза на домакините и наказа стража само с жълт картон. Именно Манолов застана зад топката и превърна 11-метровия наказателен удар в гол за 2:0.

Само три минути по-късно обаче, играчите на Драгомир Окука успяха да върнат едно от попаденията. В 39-та минута Мартин Камбуров стреля добре от фаул малко пред наказателното поле, а Илко Пиргов с вещина спаси. При добавката обаче Бандаловски стреля, топката се отби в Илиев и влезе в мрежата на домакините за 2:1.

До края на полувремето пък, Черно море успя да вкара още един гол във вратата на Галев. Илиев изпълни добре фаул отдясно по нападението, центрира в наказателното поле, където Домакинов с глава реализира за 3:1. При този резултат завърши и първата част.

През второто полувреме, гостите оказаха сериозен натиск, като се задържаха значително в половината на варненци. Черно море пък разчиташе на бързи контри, като така играчите на Попов стигаха до много изгодни ситуации.

Именно след подобна контра падна и четвъртото попадение за варненци. В 90-та минута Георгиев проби сам през половината на Локо Сф, след което с мощен шут от границата на наказателното поле разстреля Галев за 4:1.

В първата минута на даденото от Йорданов продължение, Марчо Дафчев с хубав удар от воле вътре в наказателното поле вкара за 4:2.

След победата, Черно море се изкачи на 6-то място с актив от 18 точки. Локо Сф пък остана на 4-та позиция с 21 точки.