Чавдар Трифонов: Знам точните решения как да направим живота на варненци по-добър
Чавдар Трифонов: Знам точните решения как да направим живота на варненци по-добър / netinfo

Още от първия ден ще усетите, че администрацията е там, за да работи за вас и да прави живота ви по-добър. Още от първия ден ще се усети нова енергия и принципност. Корупцията и бюрокрацията няма да са добре дошли в нашия град. Това заяви независимият кандидат за кмет на Варна Чавдар Трифонов при закриването на предизборната кампания на Местната коалиция "Реформатори и Патриоти - решението за Варна".

Според Трифонов един мандат е напълно достатъчен, за да се създаде атмосфера, в която инвеститорите да се чувстват добре дошли. А строгият контрол на обществените поръчки и проектите в този град ще означава, че ще се прави повече, по-качествено и за по-малко пари.

„На 25-и няма да решаваме Чавдар или Иван. Истинският избор е искаме ли още от това - буксуваща икономика, недостиг на инвестиции, ниски доходи, блокирана администрация, забравени варненци в забравени квартали, фейсбук политика, невидим кмет или искаме богата, модерна, развиваща се Варна, която действа като притегателен център на всички в България, Варна, която дава възможност за реализация и за достоен живот на всички тук и сега. Това е изборът. Той е във вашите ръце. Не е предопределен", заяви още кандидатът на "Реформатори и Патриоти - решението за Варна".

„Аз лично съм готов и за още 4 седмици кампания, но стига сме казвали "ще". Във Варна вече е време да вземаме конкретни решения и бързо да решаваме проблемите. Затова няма повече време за кампания. Избори на 25-и, гласуваме и на следващия ден започваме да бачкаме, категоричен бе кандидатът за кмет.

„Чавдар Трифонов е човек, който го боли за града, който няма да е послушко, няма да е партиен фелдфебел, а ще е лидер на общината си, ще защити интереса й във всяка битка и ще измете всеки боклук, който в момента краде парите на данъкоплатците", заяви съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев, който дойде във Варна веднага след конгреса на Европейската народна партия в Мадрид. Според Кънев от две години Варна запада украсена и така доказва, че увеличаването на средствата от държавния бюджет за един град не винаги решава тежките проблеми. Парите не достигат до варненци и не се превръщат в инвестиции, работни места, повече сигурност, по-малко корупция, в по-добра администрация.

Чавдар Трифонов Знам точните решения как да направим живота на варненци подобър
netinfo


„Малко са периодите в 5000-годишната история на Варна, в които тя не е била един от най-богатите градове на Балканския полуостров. Но последните 15 години са един от тези периоди и ние трябва да му сложим край", обяви лидерът на ДСБ. Според Кънев, независимо кой управлява Варна през следващите 4 години, ако днешното правителство е на власт и Реформаторският блок участва във властта, със сигурност основния приоритети на правителството ще са автомагистрала "Хемус", връзката Варна - Русе - Дунав и пристанищният комплекс във Варна.

В закриването на кампанията на "Реформатори и Патриоти - решението за Варна" се включиха и кандидатите на местната коалиция за районни кметове.

„Искам местни данъци и такси, отговарящи на условията в „Приморски", особено във вилните зони, повече инвестиции за "Виница", подобряване на инфраструктурата в целия район, прозрачност в работата на администрацията, провеждане на местни референдуми, изграждане на най-големия спортен парк на открито над знамената в "Бриз", привличане на инвестиции с образование и високи технологии в района, сигурен и спокоен живот", заяви д-р Георги Илиев - кандидат за кмет на най-големия варненски район.

„Познавам проблемите на "Одесос". Там съм роден, там живея, там работя, там смятам да изкарам живота си", сподели кандидат за кмет на централния варненски район Александър Монев. Той призова варненци да гласуват с "Да" на референдума в неделя.

Във "Владислав Варненчик" все още има селищни образувания, в които хората живеят със септични ями, нямат канализация, асфалт и сметоизвозване. Не е нормално европейски град в 21-и век да живее по този начин, изтъкна претендентът за кмет на района Георги Георгиев. Неговото желание е там да бъдат монтирани фотоволтаични панели дори в най-отдалечените кътчета и въвеждане на видеонаблюдение на паркинги, паркове и детски площадки.

„Много са проектите, по които по никакъв начин няма съгласието на хората в нашия район. Не е обсъждано с тях какво ще се случи с рибарското селище, с многото сервизи и фирми, които развиват своята дейност там и дават работа на стотици. Затова мога да кажа, че „Аспарухово" не е картинки и анимации. „Аспарухово" не е нарисувани хора и анимационни герои", каза кандидатът за районен кмет Петър Николов.

В "Младост" не знаят кой е кмет, сподели впечатления кандидатът за кмет на района Боян Георгиев. „Аз обикалям из района и питам как се казва кметът. Не знаят и че кметът тази година се избира. Всички си мислят, че се назначава от Кирил Йорданов, както е било досега. Заради политиците не ходим на избори, заради поповете не ходим на църква, едни бармани ни останаха. Не ходете на бар в събота. Станете рано и елате да гласуваме. Да променим онова, заради което излязохме да протестираме през февруари 2013 г.", призова Георгиев.

Чавдар Трифонов Знам точните решения как да направим живота на варненци подобър
netinfo


Кандидатът за кмет Чавдар Трифонов и коалиция "Реформатори и патриоти - решението за Варна" закриха предизборната си кампания с голям концерт в Двореца на културата и спорта снощи. Специално участие в събитието взеха народната певица Валя Балканска и рок групата БТР. Зрителите чуха на живо песента „Излел е Дельо хайдутин", а изпълнение на националния химн от 30 каба гайди изправи на крака многобройната публика. „За да я има България, пожелавам ви силата на родопските скали и космически простор", каза певицата, чийто глас се носи из космоса.

Чавдар Трифонов Знам точните решения как да направим живота на варненци подобър
netinfo

На сцената в зала „Конгресна" се качиха още камерен оркестър, оперната прима Линка Стоянова, виртуозът Ангел Василев и композиторът Георги Андреев.