Чавдар Трифонов след публикация за условна присъда: Сгреших и си понесох отговорността
Чавдар Трифонов след публикация за условна присъда: Сгреших и си понесох отговорността / пресцентър

"Преди осем години сгреших, но не подкупих, не дадох някой лев да тушираме медийно каквото и да било, не забатачих, бях отговорен и си понесох последствията, не се договарях. Човек като живее - греши. Важни са поуките. Днес вече не греша и съм наясно какво трябва да направя". Така Чавдар Трифонов – кандидат за кмет на коалиция „Реформатори и Патриоти – Решението за Варна”, отговори на публикуваната днес информация в агенция "Пик", че има условна присъда от 2007 година за шофиране в нетрезво състояние.

Трифонов призова всички свои опоненти да се подложат на кръвен тест за забранени субстанции и увери, че той ще го направи на 23 октомври, когато ще дари кръв в отговор на поканата на Кръвния център. На въпрос към кого точно е отправен призивът му, той отвърна:

"Към абсолютно всички. 10 кандидати сме. И към този, дето не сме му виждали очите по време на кампанията - Иван Портних, и към всички останали"

Трифонов обясни, че преди 8 години, когато дрегерът е отчел 0,7 промила алкохол, отново по собствено желание е направил кръвен тест. Според него атаката срещу него не случайно съвпада с посещението на председателя на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов във Варна, тъй като е "основен опонент на статуквото". Кандидатът на реформаторите увери, че колегите му от коалицията продължават да го подкрепят. На въпрос дали лидерът на ДСБ Радан Кънев е знае за случая той отговори: "Вече знае".

"Очаквах мръсна кампания и очакванията ми се оправдаха. Аз и колегите ми в коалицията сме решени да доведем кампанията до успешен край, да превърнем Варна в богат и развиващ се град. Имам решенията и качествата. Заради тях беше пусната тази статия, без никой да ми потърси мнението", коментира Чавдар Трифонов.